Gelukkige verjaardag Chanel 2.55!

Chanel 2.55

Wie kent deze iconische tas niet? Wie Chanel zegt, denkt ongetwijfeld direct aan de timeless classic flap bag ofwel de 2.55 handtas. Deze klassieker is de droom van elk meisje.

Gabrielle Coco Chanel was het een beetje beu om heel de tijd de tas in haar handen te dragen en vond ze het revolutionaire idee uit, voor die tijd toch, om lange hengsels te maken zodat haar handen vrij waren.
Sinds de eerste creatie in februari 1955 – 2.55 hint hint – zijn er ontelbare variaties uitgekomen, in leer of stof, in alle mogelijke seizoenskleuren en afmetingen van mini tot jumbo. De eerste creatie kwam met de mademoiselle lock, de rechthoekige sluiting. Het is pas later in de jaren 80 met Karl Lagerfeld dat de beroemde ineengewoven CC sluiting geïntroduceerd werd. Bij haar 50ste verjaardag in 2005 hebben ze de classic bag heruitgevonden met de originele mademoiselle lock en kreeg de naam re-issue 2.55.

Chanel 2.55 bags

De Classic flap bag is en blijft populair. Daarom is een investering dan ook nooit echt verloren aangezien je het later nog altijd kunt verkopen. Er gaat nooit veel van de originele waarde verloren en met wat geluk krijg je zelfs meer terug. Ik zou toch zeggen dat je het beter aan je dochter kan doorgeven. Ze zal je later eeuwig dankbaar zijn.

Wil je nog meer te weten komen over deze iconische tas, dan is dit het uitgekozen moment om Het Tassenmuseum in Amsterdam te bezoeken. Ter gelegenheid van haar 60ste verjaardag hebben ze een tijdelijke tentoonstelling opgesteld met meer over het ontstaan, verschillende modellen en haar invloed op de modewereld. Nog te bezoeken tot en met 3 mei 2015.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s