Geld verdienen met handtassen

Vandaag zou ik graag willen bloggen over iets dat velen wel eens gehoord hebben of ergens gelezen hebben: de investment piece.

Je leest het overal op anders blogs, in modebladen, in de luxeboetieks roepen ze het ook van de daken, etc.
Koop deze tas vandaag nog want dit is dé ultieme investment piece van dit seizoen!

Herkenbaar? Dacht het wel.

Wat is een investment piece?
Eerst en vooral is dit altijd een luxemerk zoals Chanel, Hermes of Louis Vuitton waarbij het designerstuk in kwestie meer dan een modaal maandloon kost, vandaar het woord investering. Het gaat heel vaak om tijdloze of limited edition stukken in mooi luxueus stevig materiaal. Nog een belangrijk kenmerk is het feit dat je de handtas later terug kunt verkopen met winst.

Vooral dat laatste deel vind ik maar tricky. Ik bezoek zelf van tijd tot tijd tweedehandswebsites zoals Designer Vintage, Labellov, Instantluxe, … Daar merk ik toch vaak op dat de handtassen toch niet met winst worden verkocht. De enige tassen die dan wel boven hun aankoopprijs verkocht worden zijn dan eerder echte vintage stukken in exotisch leer zoals krokodil of struisvogel. Met vintage bedoel ik dan ouder dan 10 jaar.

Ik vind dat je een handtas toch altijd als eerste moet kopen omdat je het ook heel graag ziet en jezelf het vaak ziet dragen. Het zou een beetje absurd zijn om een bepaalde handtas te kopen met enkel het oog op het door te verkopen later. Zeker als het een dure tas is, ga je toch niet zomaar je geld over de toonbank gooien aan de eerste en beste tas die je wel wat leuk staat? Toch?
Dat de handtas van je keuze op de tweedehandsmarkt ook nog eens goed opbrengt of je veel ervoor kunt terugkrijgen is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Ik weet dat ik mijn duurdere handtassen zal doorgeven aan mijn dochter, als ik er eentje heb, en anders hou ik ze bij tot het einde van mijn dagen. Moest ik een bepaalde tas echt beu zijn dan zou ik ze inderdaad eventueel verkopen. Echt veel geld ervoor terugkrijgen, hoop ik er wel niet op.

Ben je dan toch van plan om je ultimate investment piece op de kop te slaan en geld terug te verdienen? Mooi zo! Hierbij dan een paar tips:

  • Ga voor luxemerken die sowieso al goed ingeburgerd zijn als zijnde tijdloos en luxueus. Ze hebben dan ook vaak al een heel lange geschiedenis als topmerken voor handtassen. Denk hierbij aan Hermes, Delvaux of Chanel.
  • Kies je voor de klassiekers? Fijn! Je zult zeker nog heel wat krijgen voor je tas maar koop je een tas dat limited edition is of er enorme wachtlijsten voor zijn, dan krijg je nog meer terug. Bv. de grafitti rugzak van Chanel.
  • Wat eigenlijk nog het belangrijkste van allemaal is, verkoop het zo snel mogelijk. Stukken die je net aan het begin van een seizoen hebt gekocht, verkoop je best nog tijdens dat seizoen zelf. Hoe sneller je terug ervan ontdoet, hoe meer je ervoor terug krijgt.
  • Als je echt veel geduld hebt, kan je wachten tot je handtas een vintage stuk wordt, na ongeveer 10 jaar dan speelt vooral het verhaal, de wear zoals ze zeggen enzo een belangrijke rol hierin. Ook het feit dat je het echt niet meer kunt terugvinden, is een belangrijk punt.
  • Hou zoveel mogelijk bij zoals de originele doos, de dustbag, de authenticiteitskaart, factuur etc. Met al deze items erbij, stijgt de waarde van je tas. En dit geeft ook de koper het gevoel dat ze iets nieuws gekocht hebben.
  • Draag natuurlijk zorg voor je stukken want niemand krijgt graag een tas waarbij er krassen staan op de voorkant of de kleur is wat vervaagd.

Als je echt gehoopt hebt om daarmee echt veel te verdienen, kom je bedrogen uit. Hou je rekening met bovenstaande tips dan zal je toch nog wel wat voor je handtas terugkrijgen maar hey, waarom het niet behouden gewoon?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s